Rajskie wakacje na Kubie

Kuba to państwo wyspiarskie, do niedawna bardzo odległe i niemożliwe do zwiedzania i odwiedzania. Dzisiaj wakacje na Kubie są uznawane na full exclusive. Wiele biur podróży organizuje wyjazdy na tę rajską wyspę, jednak Kuba wyjazd indywidualny staje się coraz bardziej ciekawszą alternatywą podróży do tego uroczego zakątka świata. Kuba to nie tylko rajskie plaże, wielkie samochody i smaczne cygara, to także klimat, dobra i ciekawa kuchnia i cała seria interesujących atrakcji.

Podróż na Kube – niezapomniana przygoda

Miłośnicy klimatycznych restauracji, hoteli czy starych zaułków na pewno z ogromną ochotą zwiedzą starą część stolicy Kuby. Havana wcześniej bardzo zaniedbane miasto, dużo zyskała uroku od momentu wpisania jej do zabytków UNESCO. Jest tam wiele muzeów, restauracji a punktem centralnym jest Plac Katedralny z obecną przy nim XVII wieczną Katedrą Niepokalanego Poczęcia. Na placu można spotkać poprzebieranych Kubańczyków, którzy odgrywają scenki z życia przeszłej Havany.

Będąc na Kubie nie sposób nie odwiedzić Trinidadu, który jest trzecim najstarszym miastem Kuby oraz jest to też przykład architektury kolonialnej. W okolicach Trinidadu znajdują się ogromne plantacje trzciny cukrowej, można tam odwiedzić dolinę cukrową.

Kuba indywidualnie, czyli dopasowana do Twoich potrzeb

Rajska Kuba indywidualnie zwiedzana daje o wiele więcej możliwości niż przyjazd na tę wyspę z biurem turystycznym. Wypoczynek na rajskich, złotych plażach, kąpanie się w czystym Morzu Karaibskim, pływanie po tym Morzu to tylko część atrakcji pobytowych na Kubie, Indywidualny wyjazd daje nam możliwość zwiedzania bez pośpiechu oraz zaliczenia jak największej ilości kubańskich atrakcji.

Poczuć klimat Prowincji Camaguey to nic innego jak znaleźć się w centrum kowbojskiego miasteczka, na preriach, wśród hodowlanych stad bydła. Odwiedzana Kuba indywidualnie nie może obyć się bez zwidzenia muzeum rumu Bacardi, obecności na licznych paradach i oczywiście uczestnictwa w karnawale.

Wakacje na Kubie to rajskie wakacje, pełne atrakcji i wstąpienia w interesujący kubański klimat. Jest tam pełno hoteli i pensjonatów ulokowanych bezpośrednio nad morzem, wszędzie są kompleksy basenowe i piękne tropikalne ogrody. Kubańskie hotele organizują ciekawe pobyty dla całych rodzin jak i dla par. Wyjazd na Kubę to cudowne przeżycia i wspaniałe wspomnienia.