Szklarska Poręba

Szklarska Poręba to niewielkie miasteczko w województwie dolnośląskim. Miejscowość jest położona u stóp Szrenicy. Malownicze położenie miasta sprawia ogromny napływ turystów, którzy odwiedzają miasto praktycznie przez cały rok.

Hotel spa Szklarska Poręba to jedno z ulubionych miejsc w których zatrzymują się na nocleg podróżnicy. Hotel zapewnia wysoki standard dla swoich klientów. Zapewnia im wysokiej klasy apartamenty i restauracje. W hotelu można także się zrelaksować, służyć nam będzie do tego aquapark i spa. Zarówno młodsze jak i starsze osoby znajdą tutaj coś dla siebie. Turyści często zostają tutaj na parę dni, bo atrakcji turystycznych w Szklarskiej Porębie i okolicy jest na prawdę dużo. Sporą atrakcją dla zwiedzających jest na pewno Kościół Matki Bożej Różańcowej z 1652 roku. Inne rzeczy warte zobaczenia to: muzeum mineralogiczne, Dom Wlastimila Hofmana, kamienny krąg Zbigniewa Frączkiewicza, Żelazny Tygiel Waloński oraz dom Carla i Geharta Hauptmannów. Miasto jest także prawdziwą gratką dla tych którzy kochają jeździć na rowerach. Ponieważ wokół Szklarskiej Poręby jest ponad 200 km tras rowerowych.

Jeżeli ktoś woli chodzić, a nie jeździć to też nic straconego ponieważ miasto posiada piesze szlaki turystyczne. Mówi się też, że te małe miasteczko w powiecie jeleniogórskim jest ośrodkiem sportów zimowych. Jest tutaj dużo wyciągów Ski arena Szrenica i dużo tras zjazdowych o różnym stopniu trudności. Mocno rozwija się tutaj także narciarstwo biegowe. Na początku napisałem o jednym hotelu w Szklarskiej Porębie, a potem wymieniłem tyle atrakcji.. Nie ma się co martwić! Na pewno każdy znajdzie tutaj miejsce do spania i regeneracji po wyczerpujących podróżach po szlakach turystycznych. Hotele w Szklarskiej Porębie z basenem to kolejna świetna sprawa w tym turystycznym miasteczku. Goście chętnie korzystają z basenów , saun, czy też odnowy biologicznej. Pakiet zabiegów i świetna atmosfera panująca w hotelach sprawia, że turyści codziennie budzą się naładowani i w pełni zregenerowani. Ilość takich hoteli jest na prawdę ogromna. Dlatego turyści żartobliwie zaczęli dodawać do nazwy miasta Szklarska Poręba spa!

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą hotelu SPA www.nadwodospadem.eu