Wakacje w Kenii

Znalezienie idealnego, egzotycznego miejsca na wakacje nie należy do prostych zadań. Oferty biur podróży są bardzo szerokie i oferują kilkanaście kierunków podróży. Najciekawszy z nich jest kierunek Afrykański. Dzikość, wielkie powierzchnie i zapierająca dech w piersiach przyroda.

Piękna przyroda
Kenia to państwo we wschodniej Afryce położone nad Oceanem Indyjskim. Jej teren jest wyjątkowo zróżnicowany, znajdujemy tereny takie jak płaskowyż, Wielki Rów Wschodni, liczne wulkany, kotlina Jeziora Wiktoria, wybrzeże oraz największy magnez tego regionu czyli Safari. Dodajmy do tego bardzo bogatą faunę i florę, którą można podziwiać w parkach narodowych, jak Tsavo czy Amboseli.Pierwotni ludzie
W głębi lądu, w regionie zwanym Masai Mara, znajdziemy typowe dla tej części Lądu wioski i miasteczka w których można spotkać pierwotnych mieszkańców tej ziemie, poznać ich zwyczaje i styl życia. To dla każdego zachwycająca podróż nie tylko w czasie, ale przede wszystkim w głąb własnego ego. Ludzie w Kenii słyną z ogromnej życzliwości i chęci pomocy dla turystów.

Kenia to idealne miejsce do wypoczynku dla całych rodzin. Wybrzeże Kenii urzeka skąpanymi w słońcu plażami porośniętymi palmami kokosowym. W Kenii znajduje się również Jezioro Turkana- największym słonowodnym zbiornik wodny w Afryce- idealne miejsce do pływania i nurkowania. Akcja Kenia wycieczki zapewni Ci nie tylko wypoczynek w pięknym krajobrazie, ale przede wszystkim niesamowite doświadczenie zetknięcia się z odmienną od europejskiej kultury.