Walory niskiej wanny łazienkowej

Wanny łazienkowe niskie to przede wszystkim dobrodziejstwo dla seniorów oraz osób niepełnosprawnych. Niska wanna łazienkowa jest w stanie zapewnić bezpieczeństwo osób starszych lub niepełnosprawnych i znacznie podnieść komfort jej używania. Wanna taka jest stosunkowo niska i płytka, co znacznie ułatwia wchodzenie i wychodzenie z niej. Likwiduje ona bariery korzystania z kąpieli osób, które mają kłopoty z wysokim podnoszeniem nóg. Dodatkowym atutem niskiej wanny łazienkowej może być zamontowanie uchwytów na rantach wanny. Ułatwia to wstawanie z wanny oraz poruszanie się po niej. Dla osób, które preferują kąpiel w pozycji siedzącej, godna polecenia jest niska wanna łazienkowa posiadająca zintegrowane siedzisko.

W dobie starzejącego się społeczeństwa niskie wanny łazienkowe stają się coraz bardziej pożądanym produktem na rynku. Ich zalety oraz korzyści płynące z ich użytkowania docenia coraz większa liczba klientów. Rozwiązuje ona bowiem problemy seniorów, a także osób niepełnosprawnych w kwestii zapewnienia komfortu i bezpieczeństwa podczas kąpieli.